Čiberžolė, dar kitaip vadinama kurkuma, yra vienas iš labiausiai vertinamų prieskonių pasaulyje, turintis ilgą istoriją ne tik kaip maisto priedas, bet ir kaip gydomasis augalas. Čiberžolės šaknis naudojama tiek kulinarijoje,…
Kmynai – tai prieskonis, kuris jau tūkstančius metų naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Šio augalo sėklos ne tik suteikia patiekalams unikalų skonį, bet ir turi daugybę sveikatai…
Takažolė (lat. Polygonum aviculare), dažnai žinoma kaip mažasis palankis ar žemės žolė, yra vienas iš vertingiausių vaistažolių Lietuvos gamtoje. Šis augalas, augantis pakelėse, miškuose ar soduose, turi gilias tradicijas kaip…
Pelynas (lot. Artemisia absinthium) – tai augalas, kurio nauda sveikatai buvo žinoma jau senovėje. Jis yra plačiai naudojamas tiek tradicinėje, tiek šiuolaikinėje medicinoje. Šis augalas ne tik pasižymi stipriu kartumu,…
Ugniažolė, lotyniškai vadinama Chelidonium majus, yra daugiamečių augalų rūšis, kuri jau šimtmečius naudojama tradicinėje medicinoje. Lietuvoje šis augalas yra gerai žinomas ir dažnai randamas natūraliose pievose, miškuose ar sodybose. Ugniažolė…
Pelynų arbata yra žinoma dėl savo įvairių sveikatą gerinančių savybių ir unikalaus skonio. Ši arbata, gaminama iš pelynų (Artemisia absinthium) augalo lapų ir žiedų, yra vertinama visame pasaulyje dėl savo…
Saldymedžio arbata, žinoma dėl savo saldaus skonio ir gydomųjų savybių, iš tiesų yra daugiau nei tik malonus gėrimas. Ši arbata, pagaminta iš saldymedžio (Glycyrrhiza glabra) šaknų, yra naudojama įvairiose medicinos…