Valgomasis česnakas: daugiau nei tik prieskonis

Valgomasis česnakas: daugiau nei tik prieskonis

Valgomasis česnakas (Allium sativum) – daugiamečiam svogūninių (Alliaceae) šeimos augalui priklausanti daržovė, nuo seno vertinama ne tik dėl savo aitraus skonio ir kvapo, bet ir dėl išskirtinių gydomųjų savybių. Šis…
Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolė (Hypericum perforatum) – Lietuvoje puikiai pažįstamas augalas, nuo seno vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Ryškiai geltonais žiedais pasipuošusi jonažolė ne tik puošia pievas, bet ir slepia savyje tikrą naudingų…
Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata daugeliui gali skambėti keistai, netgi atstumiančiai. Juk svogūnas – aštraus skonio daržovė, dažniausiai naudojama kaip prieskonis įvairiems patiekalams. Tačiau šis, iš pirmo žvilgsnio, neįprastas gėrimas slepia savyje daugybę…
Imbierinė arbata: daugiau nei tik skanus gėrimas

Imbierinė arbata: daugiau nei tik skanus gėrimas

Imbierinė arbata – tai ne tik šildantis ir aromatingas gėrimas, bet ir tikras sveikatos eliksyras, žinomas ir vertinamas jau tūkstančius metų. Nuo senovės Kinijos ir Indijos iki šiuolaikinių namų virtuvių,…
Kaip gerti šalavijų arbatą

Kaip gerti šalavijų arbatą

Šalavijų arbata yra ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai. Ji gali padėti mažinti uždegimus, gerinti virškinimą ir netgi padėti su nervų sistemos veikla. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti šalavijų…