Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolių arbata: nuo pievos iki puodelio

Jonažolė (Hypericum perforatum) – Lietuvoje puikiai pažįstamas augalas, nuo seno vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Ryškiai geltonais žiedais pasipuošusi jonažolė ne tik puošia pievas, bet ir slepia savyje tikrą naudingų…
Baltosios arbatos paslaptys: Pai Mu Tan (Bai Mu Dan)

Baltosios arbatos paslaptys: Pai Mu Tan (Bai Mu Dan)

Baltoji arbata, dažnai vadinama arbatos eliksyru, yra viena iš rečiausių ir mažiausiai apdorotų arbatos rūšių. Ji garsėja subtiliu skoniu, švelniu aromatu ir, žinoma, nauda sveikatai. Tarp visų baltųjų arbatų, ypatingą…
Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata: neįprastas gėrimas sveikatai ir gerovei

Svogūnų arbata daugeliui gali skambėti keistai, netgi atstumiančiai. Juk svogūnas – aštraus skonio daržovė, dažniausiai naudojama kaip prieskonis įvairiems patiekalams. Tačiau šis, iš pirmo žvilgsnio, neįprastas gėrimas slepia savyje daugybę…