Čiberžolės nauda

Čiberžolės nauda

Čiberžolė, dar kitaip vadinama kurkuma, yra vienas iš labiausiai vertinamų prieskonių pasaulyje, turintis ilgą istoriją ne tik kaip maisto priedas, bet ir kaip gydomasis augalas. Čiberžolės šaknis naudojama tiek kulinarijoje,…
Kodėl verta gerti kmynų arbatą?

Kodėl verta gerti kmynų arbatą?

Kmynai – tai prieskonis, kuris jau tūkstančius metų naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Šio augalo sėklos ne tik suteikia patiekalams unikalų skonį, bet ir turi daugybę sveikatai…
Pelyno nauda

Pelyno nauda sveikatai ir naudojimas

Pelynas (lot. Artemisia absinthium) – tai augalas, kurio nauda sveikatai buvo žinoma jau senovėje. Jis yra plačiai naudojamas tiek tradicinėje, tiek šiuolaikinėje medicinoje. Šis augalas ne tik pasižymi stipriu kartumu,…
Ugniažolė

Ugniažolė – gydomosios savybės ir taikymas

Ugniažolė, lotyniškai vadinama Chelidonium majus, yra daugiamečių augalų rūšis, kuri jau šimtmečius naudojama tradicinėje medicinoje. Lietuvoje šis augalas yra gerai žinomas ir dažnai randamas natūraliose pievose, miškuose ar sodybose. Ugniažolė…
saldymedžio arbata

Saldymedžio arbata: natūralus gydymo šaltinis

Saldymedžio arbata, žinoma dėl savo saldaus skonio ir gydomųjų savybių, iš tiesų yra daugiau nei tik malonus gėrimas. Ši arbata, pagaminta iš saldymedžio (Glycyrrhiza glabra) šaknų, yra naudojama įvairiose medicinos…